We zijn in Aviemore, echt midden in de Highlands. Het is koud en ’s nachts hebben de bergtoppen een verse laag sneeuw gekregen. Volgens onze reisleider zouden we vandaag een rit maken omhoog met de Funicular Railway op Cairngorm Mointain. Deze trein op de berg op is failliet blijkt. Niet echt handig als je dit niet weet als reisleiding. De railway is dus dicht. We maken wel de autotocht naar het dalstation maar boven komen we niet helaas.

Onder in het dal en in de omgeving zijn allemaal mooie plekken te vinden en hebben we eigenlijk de hele dag een rondrit gemaakt en zijn we gestopt bij de mooie plekken. Oordeel zelf zou ik zeggen….

Het was een hele belevenis in Schotland. Zeker een idee om nog eens met een aantal gelijkgestemden hier weer eens een keertje heen te gaan. Acht dagen lang bezig zijn met fotografie is zeker een ding. Maar achteraf heb ik een aantal keren bedacht dat mijn eigen voorbereiding beter was dan de reisleider. Dus de volgende keer gaan we zeker weer die kant op. Maar dan zelf bedacht en georganiseerd. Tegenwoordig is heel veel terug te vinden op internet met ons aller vriend Google, Youtube enzovoort !