Vandaag nemen we een afslag eerder voor Portree, slaan linksaf en gaan we langs de andere kant van Isle of Sky omhoog richting Dunvegan Castle. Op de terugweg buigen we van de hoofdweg af en bezoeken de Fairy Pools.

Er zijn overal op Sky van die plekken waar je als fotograaf even moet stoppen om een landschap te fotograferen. Veel plekjes zijn fotogeniek, zeker deze afslag. Maar het probleem is dat iedere auto of touringcar hier stopt en dan met smartphone, camera etc. hier uitstapt. Probeer dan maar eens een mooi shot zonder mensen in je foto te krijgen. En nee die heb ik er thuis niet met photoshop uit gehaald !

Maar goed na wat proberen lukt het wel aardig en kunnen we weer verder richting Dunvegan Castle. Je verlangt naar koffie, een broodje en het eerste doel van de dag. Maar een stukje verder zie je dan weer een ander uitzicht. Oordeel zelf, Sky is toch wel heel mooi. Opnieuw een mooie plek voor een panorama idee.

Gesto Bay

Rond de middag komen we aan bij onze eerste doel, zijnde Dunvegan Castle. Eerst zoeken naar een mooi punt om het kasteel van de andere kant te kunnen bekijken. Hier komen we niet helemaal bij, dus dan maar via de officiële ingang kijken in de tuinen en aan de waterkant.

Dunvegan Castle Isle of Sky
Dunvegan Castle

Het is al wat later in de middag als we de Fairy Pools benaderen via een klein weggetje omhoog. Van verre zien we de dreigende wolken hangen boven de bergkam achter de Fairy Pools. Als we arriveren zien we een buitje naderen, zal het wel of zal het niet gaan regenen. Het valt uiteindelijk mee. Ik loop als enige nog een stuk verder omhoog en zie dat er ook hier een ander plaatje ontstaat als de filmpjes over de Fairy Pools op Youtube. Er is ook hier al sprake van een serieus watertekort. De “kolkende rivier” die we hier zouden verwachten en Pools die vijf meter diep zouden moeten zijn heb ik niet gezien. Het was een fors bergbeekje waar wat watervalletjes te vinden zijn. Maar oordeel zelf.