Doel van de dag: Old Man of Storr

We hebben nu de eerste van twee volledige dagen in het verschiet op Sky. De voorspellingen zijn goed deze dagen dus dat beloofd een mooie dag te worden. Ons doel voor deze dag is in ieder geval de wandeling naar Old Man of Storr. Vanuit het hotel rijdt je via de Skye bridge Sky op. Eenmaal op de weg richting Portree kom je langs een parkeerplaats waar iedere ochtend dat we erlangs reden een kudde Schotse Hooglanders lag te luieren. Frappant dat ze in de middag in geen velden of wegen meer te bekennen waren. Eenieder kan zich voorstellen dat iedere toerist hier uiteraard moet stoppen om foto’s te maken van deze beesten.

Parkeerplaats Schotse Hooglanders bij:
A87, Isle of Skye IV48 8TD, Verenigd Koninkrijk

We maken na de fotosessie bij de Schotse Hooglanders een eerste koffiestop bij Portree. Dit haventje met zijn gekleurde huisjes zie je op menige vakantiefolder afgebeeld. Echt even leuk om hier een kop koffie te halen in één van de vele cafeetjes bij de haven. En uiteraard maakt iedereen de foto die door al die anderen ook al gemaakt is, maar hopelijk dan net even anders (hier met behulp van polarisatiefilter om de glinstering uit het water te halen).

Portree

De weg langs dit haventje moet je toch volgen om bij de Old Man of Storr te komen. Een halfuurtje verder begint de wandeltocht al naar dit uitzicht. Hier wandelen heel veel mensen met allerlei soorten schoeisel omhoog. Wil je echt naar boven, doe dit dan wel met goede bergschoenen, want het is stijl en glad. Op veel websites wordt genoemd dat de wandeltocht omhoog ongeveer een drie kwartier duurt. Vergeet het maar, ruim er maar 1,5 uur voor in om boven te komen en zeker een zelfde tijd voor de afdaling. Roepen vrienden of bekenden dat ze het in drie kwartier hebben gelopen, geloof het dan maar met een korreltje zout.

De afdaling moet je rustig aan doen. Ik zal je de details van een glijpartij besparen. Boven aangekomen is het uitzicht fantastisch naar alle kanten.

Old man of Storr
Old Man of Storr