Na twee keer overnachten in Glencoe ging de reis weer verder via de Highlands van Glencoe naar Isle of Sky. Onderweg zouden we langs Loch Ness rijden. Ik begrijp echt niet wat mensen aan deze beroemde Loch interessant vinden. In die week dat we rondreden in Schotland hebben we Lochs van alle soorten en maten gezien. Kan gerust bevestigen dat Loch Ness groot is, maar daar is ook alles mee gezegd. Het regende ook toen we erlangs reden, maar toch. Geen reactie gehoord van iemand op de vraag, willen we hier stoppen !

Maar goed nu het mooie van deze dag. Binnen een korte tijd klommen we vanaf het hotel de hoogte in om de High Lands te bekijken binnen Glencoe National Park. Tijdens de rit omhoog al een mooie panorama kunnen maken van een achttal foto’s van het dal en de buien die over de tegenoverliggende berg het dal in drijven.

Glencoe National Park uitzichtpunt Loch Tulla

Alleen al hier doorheen rijden geeft een mooie indruk van de ongereptheid van het gebied. Bij Loch Ba een langere stop gemaakt en hier prachtige landschappen kunnen fotograferen in een korte tijd. Op eens weet je niet meer helemaal waar je kijken moet en/of een foto van wil maken.

Aan het einde van de middag en het einde van de regen kwamen we langs Loch Duich (wie het kan uitspreken mag het roepen). Hier lag waarschijnlijk al heel lang een vissersboot op het droge. Om het effect wat aan te dikken deze maar een wat sinistere aanblik gegeven. Oordeel zelf…

Loch Duich

Na onze stop bij het hotel in Kyle of Lochalsh was er in de avond nog genoeg tijd voor een avondschool bij Donan Castle. De zon hebben we op deze avond niet gezien maar er was genoeg mogelijk met lange sluitertijden en avondopnamen bij het ontsteken van de verlichting bij het kasteel. Van beiden heb ik een foto bijgevoegd. Wat mij betreft doet de zwartwit foto het het beste, maar dat zal een kwestie van smaak kunnen zijn.

Eilean Donan Castle