Een wat druilerige ochtend bij het begin van onze fotoreis door Schotland. Al vroeg geland in Edinburgh en daarom op tijd in het centrum van de stad. Eerst maar even een kijkje nemen in Waverly Station. Niet alleen voor de plek, maar ook omdat hier alles bijna overdekt is. In een station is altijd beweging en mensen lopen van en naar hun trein en het gebouw heeft ook wel wat. Mooi detail dat over honderden meters de perrons hier overdekt zijn en je op een aantal trappen en balkons een mooi overzicht hebt.

Waverly Station Edinburgh

Ik had al gezien via internet dat de wachthal een mooi dak had met koepel. Dus een ideaal punt om de fisheye weer tevoorschijn te halen en eens even te proberen om deze koepel een beetje volledig in beeld te brengen. Ik zal de gezichten van de mensen om mij heen niet snel vergeten en hun blikken van wat is die nu weer aan het fotograferen.

Dome van Waverly Station Edinburgh

Vanaf boven gezien lijkt de overkapping op een enorme bloemenkas. Mocht het in Edinburgh warme zomerweer zijn dan zal het eronder nog best wel eens warm zijn. Maakt dat gelukkig er geen glazen wanden omheen staan.

Waverly Station Edinburgh overkapping

Aan het einde van de middag lonken de High Lands aan de horizon. Vanuit de citadel van Edinburgh kun je de eerste kleine voorbeelden aanschouwen.

Uitzicht vanaf Edinburgh Castle

Zie je ernaar uit dan is het tijd om te gaan naar de Highlands. Vanuit Edinburgh zijn we op het eind van de dag op weg gegaan naar Glencoe. Bij de eerste koffiestop in de namiddag al aan de gang gegaan met de big stopper (10 stops), statief etc. In een kort tijd bevind je je dan in de natuur van Schotland. Waar een korte break kan leiden tot mooie sfeerplaatjes. Als de zon dan in de loop van de middag dan ook nog helemaal doorbreekt is het beeld helemaal compleet.